sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Uusia haasteita

Syksyn toinen puolikas on saatu hyvään vauhtiin ja uusia oppiaineita on tullut vanhojen tilalle. ET jatkui ensimmäiseltä puolikkaalta, mutta muut aineet ovat uusia. 

IS (Individual and Community) tunnit muistuttavat perintäistä luento-opetusta höystettynä useilla ryhmäkeskusteluilla ja -tehtävillä. Opettajan aito ja iloinen persoona tekee tunneista mukavia ja aika kuluu nopeasti vaikka luennot olisivat päivän viimeiset. Brittinä hän puhuu selkeää englantia, jota on helppo seurata.

EDM (Expression, Draama and Music) ja CC (Communication and Culture) tunnit alkoivat tällä viikolla. Nimensä mukaisesti näissä oppiaineissa harjoittelemme ilmaisemaan itseämme monipuolisesti sekä huomioimaan ja  tukemaan muiden ihmisten itseilmaisua monin erilaisin keinoin. Harjoittelemme myös käytännössä erilaisia ilmaisukeinoja, joita voimme hyödyntää esimerkiksi tulevassa työssämme. Orientaatioluennolla otimme potrettivalokuvia toisistamme ja mietimme mitä haluamme katsojalle kuvillamme kertoa. Näistä oppiaineista tehdään yksi yhteinen suoritus. Vielä on epäselvää teemmekö koko luokka yhteisen esityksen, mikä tuntuu ainakin tällä hetkellä mielenkiinnoiselle, mutta myös haastelliselle idealle. Olisi hauskaa tehdä koko luokan voimin yksi yhteinen näytelmä tai muu esitys, mutta nähtäväksi  jää toteutuuko se.

SE (Social Entrepreneurship) alkaa vasta tulevalla viikolla. Tähän kokonaisuuteen kuuluva videokonferenssi oli kuitenkin viime viikolla. Belgialainen opettaja piti meille kolmen tunnin luennon Sosiaalityöstä ja sosiaalihuollosta, ihmisoikeuksista, muutosta sekä globalisaatiosta. Luennon jälkeen suunnittelimme pienryhmissä keskustelukysymyksiä belgialaisten sosiaalityön opiskelijoiden kanssa keskusteltavaksi. Sosiaalikasvatuksen opintoihimme täällä UCL:ssä ei ole kuulunut mitään tämän aihepiirin opintoja ja luokkamme opiskelijoilla on hyvin erilaiset tausta ja aikaisemmat opinnot. Esimerkiksi meillä ei ole  aikaisempia opintoja sosiaalityön alalta, joten koko konferenssi tuntui mihinkään kuulumattomalle extratehtävälle. Konferenssipäivänä tekniikka takkuili ja koko tilanne tuntui meistä teennäiselle, eikä meille käynyt selväksi missään vaiheessa mitä tai kenen osaamista konferenssilla mitattiin. Koko homma olisi ollut varmasti ihan mukava, jos samaan aikaan ei olisi ollut muita tärkeämpiä tehtäviä.

Muutaman viikon päästä lähdemme luokkaretkelle Kööpenhaminaan. Mukava mennä kokemaan ja näkemään kaupunkia lisää, vaikka kumpikin meistä vietti upeita päiviä Kööpenhaminassa jo syysloman aikana. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti