sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Odensen ihanuutta

Joitain asioista jäämme varmasti kaipaamaan täältä Odensesta. Kaupunkia itsessään, jossa on kauniita taloja ja kapeita katuja joita on ihana kuljeskella. Yksi kaupungin ihanuuksista on kaupungin läpi virtaava Odense Å (Odense joki) ja sen ympäristö. Joen rantaan asunnoltamme on matkaa muutama sata metriä ja pitkin rantaa kulkee kuntopolku. Kulkiessaan kultopolkua voi nähdä lehmiä, sonneja, poneja ja hevosia tai jopa kameleita, kirahveja, leijonia ja zeeproja. Kuntopolku nimittäin kulkee läpi paikallisen eläintarhan, Odense Zoon. Olemme käyneet eläintarhassa, mutta viime päiviänä olemme käyneet kurkistelemassa eläimiä myös kuntopolulta.

Joen rannoilla on kauniita taloja ja upeita puita. Joen yli menee pieniä siltoja. Vaikka sää täällä Tanskassa on melko sateinen mahtuu väliin myös ihania aurinkoisia päiviä. Tänään oli yksi niistä. Alla pieniä tunnelmapaloja Odensesta näin marraskuun alussa.















Joulun odotus on alkanut täälläkin. Joissain kaupoissa oli joulukoristeita jo elokuussa, kun saavuimme kaupunkiin, mutta viime viikkoina kaikki kaupat ovat täyttyneet joulukoristeista ja -karkeista ja televisiosta ovat alkaneet joulumainokset. Tänään myös me aloitimme joulun odotuksen ja nautimme glögiä kynttilän valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti