tiistai 13. marraskuuta 2012

Totally chaos!

Huhhei.

Kuukausi olisi vielä opiskelua jäljellä ja tämä viimeinen puolikas on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Ympärillä tuntuu vallitsevan täydellinen kaaos, kun uusien kurssien ja opettajien ilmaannuttua, meillä on edelleen yksi edellisen jakson kurssi kesken. Tämän kurssin opettaja lupasi antaa meille paljon neuvoja ja ohjausta, jotta voisimme ylittää itsemme ja tehdä todella hyvää työtä. Suureksi pettymykseksi kyseinen opettaja on jakanut meille neuvojaan vain kahdesti, joista molemmat olivat sisällöltään hyvin samantyylisiä. "Exellent work! You are on the right way!" Kyseessä on siis isohko ryhmätyö, josta olemme todella pyrkineet tekemään hyvän.. mutta olisimme kaivanneet kyllä vähän merkitsävämpiä kommentteja. Mikä työssä on hyvä? Mihin suuntaan me ollaan menossa? Mitä voidaan tehdä vielä paremmin?

Luokan keskinäinen "honeymoon" on ohitse ja porukka on ruennut myöhästelemään ja jättämään koulupäiviä välistä. Yllättävän kauan sitä tunnollisuutta ja me-henkeä kestikin. Enää kukaan ei tunnut säästelevän sanojaan, jos jokin asia ärsyttää. Toisaalta olemme tulleet niin läheisiksi, ettei sanomisesta ole mitään haittaa. Esimerkiksi tänään jouduimme todella pistämään hanttiin, kun ryhmätyötä tehdessä osa ryhmästämme oli järjestämässä melkoista teatteria ryhmätyömme esittämiseksi. Esiintymisissä luetaan ansioksi, jos ryhmä esiintyy myös muuten kuin pelkästään "puhumalla asiaa", joten torstain esitykseen suunnittelimme lyhyen näytelmäpätkän. Jossain vaiheessa katsoimme kuitenkin parhaaksi todeta: "THIS IS ENOUGH!!" 

Luokassa vallitsi tänään myös oikea äänekäs kaaos, kun opettaja jakoi ryhmiemme esiintymisvuoroja. Kaikki huusivat yhteen ääneen, niin opettaja kuin opiskelijat ja osa nousi seisomaan korottaakseen asemaansa. Noh, nyt on esiintymisjärjestys päätetty. Olihan se melkoista.

Uudet kurssit ovat oikein hauskoja, mutta emme oikein tiedä, mitä meidän kuuluu kursseilla oppia. Suomessa kurssit ovat huomattavasti selkeämpiä, koska yleensä opettaja joko esittelee kurssin sisällön ja tavoitteet tai ne on ainakin luettavissa weboodissa. Älkää kysykö miksi me ei olla kysytty. Olemme oppineet täällä todella paljon uusia asioita ja opinnot ovat olleet mukavan käytännöllisiä, mutta tylsänä suomalaisena välillä kaipaa järjestystä ja pilkun viilaamista. Täällä niin opettajat kuin opiskelijatkin vaikuttavat melko huolettomilta lähes kaiken suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti