sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ensimmäinen puolikas


Tämän syksyn ensimmäiset opintopisteet on saatu kasaan tällä viikolla. Opintosuorituksemme täällä on esitys pitämästämme tuokiosta, jota käsittelemme valitun teorian ja käsitteiden avulla. Esitys pidettiin pienryhmissä sekä HBM:stä että HNT:stä. Esityksissä kerrottiin pidetystä tuokiosta. Mitä tehtiin ja miksi, mikä onnistui, ihmetytti tai mitä tehtäisiin seuraavalla kerralla toisin. Esitystilanne itsessään oli rento, mutta tietenkin oli jännitävää mennä luokan eteen arvioitavaksi ja esiintymään vieraalla kielellä. Esitykset kestivät noin 40 minuuttia, joista 20 minuuttia oli varattu itse esitykseen ja loput keskustelulle. Molempien kurssien opettajat olivat luokkaamme tyytyväisiä, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Pakko kyllä on olla itsekin sitä mieltä, että meidän luokassa on jotain aivan erityistä :) .

Suomessa opettajat erottavat selkeämmin työminän ja siviliminän. He esimerkisi puhuvat melko vähän perheestään tai sivilielämästään. Toisin on täällä. Opettajat pyytävät esimekiksi facebookissa meitä opiskelijoita kavereikseen siviiliprofileilaan. Kommentoimme myös puolin ja toisin tekemisiämme, ja mieltä askarruttavaa asiaa voi kysyä vaikka viikonloppuna ja saada pikaisen vastauksen. Oli hämmentävää avata opettajan facebook-sivu, kun ensimmäiseksi vastaan tuli kuvia opettaja perheestä. Meistä tuntui myös hassulle, kun opettajat järjestivät meille ensimmäisellä opiskeluviikolla grillijuhlat eräässä pienessä ravintolassa ja osa opettajista toi juhliin myös puolisonsa ja lapsensa, jotka esiteltiin meille opiskeljoille.


Ensi viikon olemme käytännön harjoittelussa päiväkodissa. Harjoittelu suoritetaan pareittain ja me pääsemme ainoana parina harjoitteluun pienten lasten (6kk-3v) päiväkotiin. Vierailimme päiväkodilla ja paikka vaikutti todella hienolta. Siellä käytössämme on vauvaviittomat, joiden näkemistä käytännössä odotamme. Olemme innoissamme ja tietenkin myös hieman jännittyneitä tulevasta harjoitteluviikosta. 

Harjoittelun lisäksi odotamme innoissamme syyslomaa, joka koittaa harjoitteluviikon jälkeen. :) Tämä tarkoittaa myös sitä, että blogi hiljenee seuraavan kahden viikon ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti