sunnuntai 7. lokakuuta 2012

ESN-reissu Skageniin

Viime viikon lauantaina pakkasimme tavarat ja hyppäsimme bussiin vaihtarijärjestö ESN:n (Erasmus students network) järjestämälle reissulle. Ensimmäisenä kohteenamme oli kaupunki nimeltä Skagen, joka sijaitsee Pohjois-Jyllanissa. Siellä kävimme ihastelemassa kahden meren kohtaamista (Pohjan meri ja Itämeri) sekä paikalle sattuneita hylkeitä (tai itämerennorppia, laji jäi hieman tuntemattomaksi), jotka saivat kyllä paljon huomiota meiltä vaihtareilta ja muilta turisteilta.






Valokuvaamisen ja kuvattavana olemisen jälkeen siirryimme lounaalle, jonka sisältö ei juurikaan yllättänyt; täytetty voileipä. Tanskalaisesta ruokakulttuurista olemme oppineet sen verran, että leipä on aina hyvä vaihto tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Tästä kertoo esimerkiksi se, että illallisella söimme ravintolassa hampurilaisen ja seuraavana aamuna aamupalalla oli leipää, hilloa, juustoa ja voita. Hyviähän ne leivätkin ovat, mutta kun on tottunut suomalaiseen "lämmin ruoka" -ajatteluun, niin pikku hiljaa leipä kuin leipä lautasella näyttää leivältä lautasella. ...You know? :)




Matka jatkui Skagenin jälkeen Aarhusiin, joka on Tanskan toiseksi suurin kaupunki. Siellä majoituimme hostelliin ja illalla kävimme syömässä sekä katselemassa yöelämää. Vaikka emme oluesta juuri välitä, niin meitä suomalaisia tyttöjä kummastuttaa täällä olevat "Free beer"-tunnit. Eli narikasta sisään tullessa jokainen saa oman muovituopin ja tietyn tunnin ajan saa juoda ilmaiseksi kaljaa. Tilanne muistutti lähinnä lasten mehukestejä. Tunnin alkaessa kaikki olivat mukit ojossa odottamassa ensimmäistä ilmaista kaljatuoppiaan ja baarimikko täytteli tuoppeja muovisesta mehukannusta kaljaa kaadellen. 




Seuraavana aamuna herättyämme ja syötyämme suuntasimme seikkailemaan kaupungille. Kaupat olivat kiinni, joten suunnitelmat shoppailusta sai unohtaa. Täällä kaupat ovat auki todella vähän aikaa verrattuna suomalaisiin aukioloaikoihin, mikä on välillä tosi turhauttavaa. Päätimme sitten tutustua Aros -taidemuseoon sekä Den Gamle By -ulkoilma museoon. Aroksen erikoisuutena oli katolla oleva sateenkaari panorama, josta pääsi näkemään koko Aarhusin kaupungin. Taidenäyttelyt olivat myös mielenkiintoisia, josta löytyi varmasti jokaiselle jotakin nähtävää. 




Den Gamle By oli nimensä mukaisesti vanha kylä, jossa pääsi kokemaan entisaikojen elämää kävelemällä kylässä ja tutustumalla sen ajan esineisiin ja paikkoihin. Päivän päätteeksi kävimme vielä syömässä mahat täyteen aasialaista ruokaa, joka olikin paljon parempi vaihtoehto kuin pussillinen leipää..








Reissu oli kokonaisuudessa tosi mukavaa vaihtelua tähän arkeen ja ehkä se osaltaan lievitti tämän viikon esitysten aiheuttamaa stressiä ja jännitystä. Tämän viikon esitysten takia blogissakin on ollut hiljaista. Pahoittelut siitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti