sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Tästä se alkaa

Viikko opiskelua takana ja elämä Tanskassa alkaa normalisoitua. Ensimmäinen viikko meni kouluun ja toisiimme tutustuessa. Sosiaalikasvatuksen kansaivälisen lukukauden opiskelijat muodostavat luokan, joka opiskelee tiiviisti yhdessä. Luokallamme on 32 opiskelijaa 14:sta eri maasta. 



Opiskelijat jaettiin toisena päivänä seitsemään pienryhmään, jotka työskentelevät syyslomaan saakka yhdessä. Ryhmätyöskentelyn aluksi opettajamme piti alustuksen hyvästä ryhmätyöskentelystä. Ryhmien jaon jälkeen jokainen ryhmä laati oman suunnitelman työskentelynsä pohjaksi. Suunnitelmassa sovittiin esimerksi ryhmän yhteiset pelisäännöt. Ryhmäytymistä tuettiin myös "Lego -menetelmällä", jossa jokainen rakensi lego -palikoista näkemyksiään ryhmästä ja itsestään ryhmän jäsenenä. Rakentelun jälkeen jokainen selitti, mitä oma rakennelma kertoo. Aluksi lego -palikoilla rakentelu ei tuntunut järkevältä, mutta hetken palikoita pyöritellessä ja sovitellessa yhteen mieleen tuli asioita, jotka kuvastivat omia ajatuksia. Toisaalta Lauran muutenkin vajaa ryhmä hajosi tunnin puolessa välissä, koska yksi ryhmäläinen joutui poistumaan aikaisemmin. Ryhmä olikin nyt vain pari, jolloin opettaja kehotti kummankin parista siitymään ylimääräiseksi jäseneksi toiseen ryhmään. Mielestämme tämä vaikeutti sekä hajotetun ryhmän että ryhmien, joihin ylimääräiset jäsenet sijoitettiin, ryhmäytymistä. 




Kurssisuorituksemme koostuvat tuntiaktiivisuudesta sekä ryhmätyönä tehtävästä esityksestä ja lyhyehköstä kirjallisesta tuotoksesta. Jokaisen oppiaineen opettaja määrittelee erikseen tarkemmat kriteerit esityksille. 

Täällä meidät vaihtarit on otettu eritäin lämpimästi vastaan. Ensimmäisenä koulupäivänä saimme UCL:n logolla varustetut reput. Koulu oli myös järjestänyt kaikille luokkamme opiskelijoille polkupyörät, joita kokosimme yhdessä ensimmäisenä koulupäivänä. Polkupyörien lisäksi saimme vaihtomme ajaksi lainaan pyöräilykypärät ja lukot.

Kirjaston palvelut ovat vaihto-opiskelijoille ilmaisia ja kirjaston tädit tarjoavat meille aina karkkia. Kirjasto on opiskelijamäärään nähden melko pieni ja kaikki englanninkieliset kirjat löytyvät yhdestä hyllystä. Kirjoja on kuitenkin mahdollista tilata muista Odensen ja koko Tanskan kirjastoista.

Loppuviikosta pääsimme opintojen pariin. Täällä opiskelu on käytännönläheisempää kuin Suomessa. Handigraft, Nature and Technology -tunneilla (HNT) aloimme tehdä omaa puukkoa. Educational Theory -tunnit (ET) muistuttavat perinteistä luento-opetusta, mutta ilmapiiri luokassa on rento ja vuorovaikutteinen opettajan ja opiskelijoiden välillä. Tiistaina meillä alkaa jakson kolmas oppiaine Health, Body and Movement (HBM). Nämä kolme oppiainetta täyttävät kalenterimme syyslomaan saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti