sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Tanskalaisuuksia

Meidän luokalla on oma aktiivinen Facebook -ryhmä, jonne ihmiset postailevat suunnitelmiaan tuleville päiville. Ryhmän ansiosta puhelinta ei tarvitse juurikaan käyttää ja lähes kaikki meidän luokalta asuvat n. kilometrin säteellä. Tänään käytiin luokkakavereiden kanssa pyöräretkellä Kertemindessä, Odensesta 20 kilometrin päässä sijaitsevassa pienessä satamakaupungissa, ihastelemassa merta ja räpsimässä kuvia.




Pyöräily on täällä edullisin ja nopein vaihtoehto liikkua paikasta toiseen. Perjantaina Henna yritti laiskuuksissaan mennä bussilla kouluun, ja matkaan meni 45 minuuttia ja hän joudui vaihtamaan kerran bussia. Pyörällä saman matkan kulkee noin puolessa tunnissa. Muutenkin täällä on todella hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn, koska pyörille on omat kaistat ja valo-ohjaus risteyksissä. Tosin kaikissa risteyksissä pyöräilijöille ei ole erillisiä valoja vaan pyörät ja autot kulkevat samoilla liikennevaloilla, mikä aiheuttaa välillä tahatonta liikennesääntöjen rikkomista. Aluksi täällä ajellessa tuntui hassulle, kun autot ympärillä pysähtyvät ja väistävät meitä pyöräilijöitä. Väärin ajamisesta voi täällä saada sakot, mutta jospa tällä reissulla vältyttäisiin sakoilta..


Ulkoilessa tietysti toivoisi, että säät suosisivat. Tanskassa säätilan ennustaminen ei kuitenkaan tunnu olevan uutisoinnin ykkösaiheena, aamulla säätiedotusta katsoessa voidaan luvata sadetta, auringon paistetta, tuulta, pilvistä tai kaikkea tältä väliltä. Todellisuudessa aurinko voi paistaa, vaikka koko päivän tai vaihtoehtoisesti puolen tunnin koulumatkan aikana voi sekä sataa ja tuulla  että paistaa aurinko. Eräänä aamuna olimme lähdössä kouluun ja huomasimme ulos tullessamme, että sataa. Sillä aikaa kun kävimme hakemassa sadetakit oli sade kuitenkin jälleen lakannut. Parveke tuntuukin olevan parempi vaihtoehto säätilan arviointiin, kuin aamuiset sääennustukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti